Privacyrecht verdieping

Rechtsgebied

Privacyrecht

De privacyrecht advocaten van TEN

Heeft uw organisatie al eens kritisch gekeken naar de omgang met persoonsgegevens van anderen? Iedere organisatie heeft te maken met privacyrecht. Ook uw organisatie moet voldoen aan de bepalingen uit de AVG, bijvoorbeeld bij de verwerking van klantgegevens, personeelsgegevens of gegevens van derden.

Header-Privacyrecht
Omgang met persoonsgegevens

Uw organisatie ontvangt persoonsgegevens zoals namen en geboortedata. Wat gebeurt er met deze persoonsgegevens? Worden persoonsgegevens op een juiste wijze verwerkt? Wat is er in de nieuwe privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) daadwerkelijk gewijzigd ten opzichte van de oude wetgeving (Wet bescherming persoonsgegevens) en wat moet er binnen uw organisatie worden geregeld?

AVG in de praktijk

Natuurlijk kunt u de AVG ook op een positieve manier inzetten. Door uw beleid te wijzigen en te delen laat u klanten zien dat u op een betrouwbare, veilige wijze met persoonsgegevens omgaat. Transparantie is een belangrijk begrip uit de AVG. Duidelijke communicatie naar buiten toe kan een positief effect op het imago van uw organisatie hebben. Ook intern kan voldoen aan de AVG voordeel opleveren; u geeft werknemers het vertrouwen dat er veilig en goed met (personeels)gegevens wordt omgegaan. Ook is het goed als werknemers weten wat ze moeten doen in het geval van een datalek. Bijvoorbeeld bij het verlies van een usb-stick of het sturen van een e-mail waarbij alle e-mailadressen de ‘CC’ staan in plaats van in de ‘BCC’.

“Het privacyteam van TEN Advocaten heeft ruime ervaring en kan complexe vraagstukken vertalen naar praktisch en bruikbaar advies voor uw specifieke situatie.”
Advies en begeleiding

TEN geeft juridisch advies en begeleidt op verschillende punten:

  • een privacyverklaring opstellen;
  • een protocol datalekken opstellen;
  • een verwerkersovereenkomst opstellen;
  • een register van verwerkingsactiviteiten opstellen;
  • bijstaan in juridische procedures;
  • wat te doen als verwerkingsverantwoordelijke;
  • wat te doen als verwerker;
  • omgang met een datalek;
  • omgang met rechten van betrokkenen;
  • omgang met internationale gegevensverwerking;
  • omgang met aansprakelijkheden op grond van de AVG;
  • omgang met subverwerkers.

Het privacyteam van TEN Advocaten heeft ruime ervaring en kan complexe vraagstukken vertalen naar praktisch en bruikbaar advies voor uw specifieke situatie.

Meer weten? Neem contact op met één van onze privacyrecht advocaten.

Stel uw vraag

Naam

Plaatsnaam

Telefoonnummer

E-mailadres

Betreft
Bericht