Letselschade verdieping

Rechtsgebied

Letsel­schade

De letselschade advocaten van TEN

U heeft een ongeval gehad en daarbij letsel opgelopen, hoe nu verder? Waarschijnlijk zit u vol met vragen. U wilt herstellen van het letsel, maar ook de schade aan bijvoorbeeld uw auto, fiets, elektronica of kleding vergoed krijgen. Een letselschade advocaat van TEN staat u juist in deze moeilijke periode bij om samen uw leven weer op de rit te krijgen. Onze letselschade experts beantwoorden uw vragen en begeleiden u tijdens het schaderegelingstraject.

Letselschade
Wie is er aansprakelijk en hoe zit het met een schadevergoeding?

Na een ongeval start het onderzoeken naar wie aansprakelijk is voor uw schade. Zodra dit bekend is, stelt een letselschade advocaat van TEN deze partij aansprakelijk en wordt een schadeclaim ingediend. Als er wordt uitgekeerd, zijn de gevolgen van een ongeval niet zomaar verdwenen. Dat begrijpen we. Een schadevergoeding kan u echter wel helpen om met de gevolgen (verder) te kunnen leven. En als u bijvoorbeeld (tijdelijk) niet meer in staat bent om te werken of het huishouden te doen, bekijken onze letselschade experts met u de (financiële) oplossingen. Loopt u studievertraging op door het ongeval? Ook dan komen onze specialisten met een oplossing die recht doet aan uw situatie. In alle gevallen staat uw herstel voorop.

Smartengeld

In sommige gevallen heeft u ook recht op vergoeding van immateriële schade, het zogenoemde smartengeld. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van gederfde levensvreugde, waardoor u sinds het ongeval anders in het leven staat. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld:

  • Bent u blijvend invalide?
  • Heeft u plezier in het leven gemist en was dit niet het geval geweest als er geen sprake was geweest van een ongeval?
  • De ernst van uw letsel
  • Hoe lang duurde het herstel
  • Belemmeren de gevolgen van het letsel uw carrière?
Lichamelijk of geestelijk letsel

Letselschade kan naast lichamelijk letsel ook bestaan uit geestelijk letsel. Geestelijk letsel kan bijvoorbeeld bestaan uit angst, concentratiestoornis of een trauma dat u overhoudt aan een ongeval. Ook bij geestelijk letsel is het van belang dat u de juiste informatie en begeleiding krijgt.

“De letselschade specialisten van TEN staan voor u klaar om u door een moeilijke periode heen te helpen zodat u kunt focussen op herstel.”
Wat zijn de kosten voor rechtsbijstand?

Als de veroorzaker van uw schade de aansprakelijkheid erkent, draait deze partij ook op voor de kosten van uw rechtsbijstand. Met andere woorden: de kosten die onze letselschade advocaat maakt worden in rekening gebracht bij de partij die aansprakelijk is voor uw schade. Onze letselschade specialisten staan klaar om u door een moeilijke periode heen te helpen zodat u kunt focussen op herstel.

Meer weten? Neem contact op met één van onze letselschade advocaten.

Stel uw vraag